Monday, February 28, 2011

Eddie Ash Live In Town

Eddie Ash??.... Siapa dia tu??..... 
Untuk siapa-siapa yang belum tahu dan nak tahu.... Eddie Ash ni salah satu team member (Guitarist) untuk projek Kepala Angin Showcase yang akan di adakan pada 3 April 2011 (Ahad), 4.30 petang, bertempat di Auditorium Bentley Music, The Curve, Mutiara Damansara, PJ, untuk info yang lebih lanjut sila klik SINI.


Note: Photo credit to http://ohazizah.blogspot.com

So, for everybody who want to see and meet Eddie Ash in person, u may catch him at Frendcino, Damansara Perdana (Saturday Night) or The Ship, Bukit Bintang (Sunday Night), But don't forget to watch him exclusively with Kepala Angin Showcase on 3rd April 2011 at Auditorium Bentley Music. See u there......

Tuesday, February 22, 2011

bukan comeback...tapi.....

as,salam,,,gud day friends,,,selepas hampir 7thn,x bermain guitar,,,akhir nya ,aku d. pujuk oleh kawan2,untuk memegang balik guitar ku yg. dah lama ku simpan d. store.... ...Benda ni terjadi 6 bulan yg. lalu...bila    Zainal  nak buat 30thn.anniversary nya dlm.industry music.....Headwind pon bersidang d. rumah ku,,,sambil meeting kita makan ,sepertimana d. rumah ku...bila tetamu ada........ aku menghidangkan juadah untuk sesama d nikmati.....Plan punya plan...sampai masa x jadi...kerana sebab Technical.....Dari situ bermula lah penglibatan ku dgn. music terutama guitar...yg.terpaksa ku menjalani saat2 yg. getir untuk menghidupkan jari jemari ku balik saperti dulu semasa active.....Alhamdulillah skang ni dah hampir kpd,tahap yg. sepatutnya ku berada........"""..akan d .sambung,,d episod yg.lain....insya'allah'"""'....

Sunday, February 20, 2011

As.salam/gud day friends,,,,dah dekat sebulan kita practice,,,3 guitars...everything dah mula fall in place....
Dari segi struktur sound dan harmony,baru lah jadi,,putting the pieces together....arrangement and placement......After this,,,kita practice with the whole band......

Thursday, February 17, 2011

Coming Soon

video
Imagine Mr Zulkiff on guitar..perghhhhh

Meeting with Zephyr Rock Station

Hi guys!
Nie time we all tgh berbincang dgn sponsor utk wardrobe Kepala Angin..


 Alhamdullillah...everything goes according to plan...Zephyr Rock Station..bawa beberapa sample t'shirt...wahhh...design ranggi beb..u all should visit their FB...byk design yg menarik..
Finally we came to an agreement dimana Zephyr Rock Station bersetuju menaja kami sepenuhnya koleksi pakaian mereka..


Million thanks to Zephyr Rock Station for sponsoring...supporting n believing in us!!!


Zephyr Rock Station Rocks!!!!

Wednesday, February 16, 2011

Kemana Arah Tuju Music Kita'''''''Apa Komen Anda''''''...............

Salam..gud morning  friends,,,,have a gud day ahead,,god willing,,.'Kemana Arah Tuju Music Kita...."
 Saya berpendapat,,,arah tuju music kita,,, perlu ada perubahan,,,,..".APA PULA KOMEN ANDA.."

Surah Ya-Sin! Sheikh Maahir Al-Mu'ayqali !!! 2.Part

Tuesday, February 15, 2011

Kepala Angin...the other side of Headwind...showcase,3rd.April.Sunday 4-30pm

salam...gud day my friends...its that time again.....Just finish practicing with Sharin n Eddie...Kita rearrange lagu2x hit Headwind,without touching the original Melody..''''We put in lines of melodic structure...to create the ensemble of guitar trio playing....but still keeping a lot of original parts played in the album...We just change the sound n approach to the songs...A lot of harmony guitars n solo exchange between the guitar trio.Also we do harmony on the vocal parts...n interchange singing parts....Between us...only the drummer don't do vocal duty..... We also will be playing covers from different song writers,,both foreign n local....We want to create a party atmosphere...when we do the show...so everybody will enjoy both the band n the music...Already,,,there are friends n fans  from Singapore,Penang,Kuantan n JB..coming to the show...and have book the tickets,,,We need all the support we can get,cause we are funding our own show...and it all depends on your support,,,You can support us by buying or helping us sell the tickets...and  by spreading the news around,,,.And I'm trying to bring the same concept,to Sabah n Sarawak,,,beautiful place......Did a lot of shows there ,,,with Headwind/Ramli Sarip/and other artist,,.So friends,Support us by purchasing the tickets n attending the show...We will give you our best ,,,,Hope to see you there ,,yours truly;;;zulkif...

Friday, February 11, 2011

Kenali Lovehunters

Kenali Lovehunters!!!.... Agak-agaknya anda semua kenal tak dengan Lovehunters??, Pasti ada di kalangan kita yang belum sempat mengenali band lovehunters, 
Disni diceritakan serba sedikit berkenaan dengan Lovehunters, band ini berasal dari Singapura dan muncul sama dalam merancakkan zaman kegemilangan rock kapak sekitar tahun 1980-an dahulu.

Lovenhunters mempunya 3 band members, iaitu brader Yazid yang juga merupakan penyanyi utama dan gitar bass, Moliano pula lead gitar dan Saha sebagai pemain drum.
Berdasarkan sumber yang diperolehi, Lovehunters sempat mengeluarkan 3 buah album iaitu Sehari Dalam Hidup(1987), Realiti (1989) dan Blues Untuk Rakyat (1991).
Lagu yang bertajuk "Teman" adalah merupakan di antara lagu popular lovehunters (killer song). Lagu ini juga kerap kali dimainkan di stesyen-stesyen radio tempatan dan menjadi siulan ramai...
Diharap serba sedikit info ini dapatlah kita semua mengenali band Lovehunters ini dengan lebih dekat.....
Lirik lagu teman:
Sejak mula pertemuan itu
Hati melonjak terkenangkanmu
Tiap detik ku mengharapkan
Panggilan rindumu sayang

Apa kau rasa yang ku rasakan
Mungkin ini satu permulaan
Kian lama terus bersemi
Mekar harum mewangi

Takku menduga…..
Cinta yang ku cari selama ini
Dikaburi wajah2 yang ada ertinya
Sayang…..

Hadir di sisi tanpa harap belas dan perhatian
Namun kau pasti hadir di situ
Saat ku perlukan….

c/o :
Jangan hirau cerca dan hinaan
Kita teman yang tak sehaluan
bukti kasih dan keikhlasan
Pengikat hatimu hatiku..

Takku menduga…..
Cinta yang ku cari selama ini
Dikaburi wajah2 yang ada ertinya Sayang…..
Hadir di sisi tanpa harap belas dan perhatian
Namun kau pasti hadir di situ
Saat ku perlukan….

Kau teman……

beautiful recitation - Surat al-Fajr سورة الفجر

Wednesday, February 9, 2011

Practice Time

Ini time practice kat rumah Mr Zulkif . Memacam berlaku ada terkucir , tp apa apa pun semuanya hebat hebat beb ! Arrangement mmg dasyhat . Walaupun guna gitar pusaka , bunyi mmg perghhhh .. classss !!

Kalau korang nak dengar arrangement baru ni . Korang mai lah ke Showcase pada 3 April 2011 . Jangan lupa bawak geng geng sekali . 
Last sekali terima kasih kepada pihak penganjur yang 'sponsored' kuih apam sambal yang meletup ... 

P/S kalau boleh pihak sponsor sediakan lebih sikit kuih tuh ... hehehhe 



surat Al Muddaththir accompanied with an English translation of the mea...

Saturday, February 5, 2011

Perah Otak Session




Ini time session kita org perah otak utk showcase bulan april...time nie semua baru lepas makan di warung Zulkif  SS19 Subang Jaya
Memang power masakan kat warung Zulkif...pas tu pekena lak kopi 'Kucing Galak'...perghh...mengiau beb..!!!hehehe
Maklumlah...bila lepas makan penyakit pun sampai...perut da penuh..mata pun da berat...
Topic yg dibincangkan..seperti F.O.H...Production dan Tour.....Tour???...yup..dalam event calender kita org..
Konsep showcase nie mmg berbeza dan mempunyai kelainan dari segi arrangement dan sebagainya...
Jadi kalo korang nak tahu apa specialnya showcase Kepala Angin nie..jgn lupa dtg pada 3 April nie jam 4.30ptg kat Bentley Music Auditorium kat The Curve Mutiara Damansara..

meeting with lusuka wasuka band members ...joe labu ..n az .portnoy,,,@mydin usj...

Tuesday, February 1, 2011

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...